Biografia


El virtuosisme que emana d'Ester Pineda en escena està completament lligat a la profunditat del seu discurs musical. Des de les primeres notes sap guanyar-se un públic captivat per la sensibilitat de les seves interpretacions i per l' excepcional qualitat de so que defineix els grans pianistes. (André Pereygne - Nice Matin)

Destaca per primera vegada internacionalment en ser seleccionada per representar el seu país a la seu de la UNESCO en la Conferència General del 1.991. Des d'aleshores ha actuat amb regularitat a prestigioses sales d'Espanya (Fundació March, Festival Internacional de Torroella de Montgrí, etc.), de França (Théâtre du Châtelet, Invalides, Festival Chopin, Festival d'Hivern del Château du Grand Jardin, Festival d'Annecy, Aix-les-Bains, Chambéry, Nice, etc.), d'Anglaterra (Wigmore Hall), de Bèlgica i d'Amèrica Llatina. També ha realitzat gires per Bulgària, República Txeca, Eslovàquia i Grècia.


Nascuda a Sabadell (Catalunya), Ester Pineda cursa els estudis musicals al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, sota la direcció de Pere Vallribera. Obté el primer premi de piano per unanimitat i els títols de professor superior de piano, de guitarra, de solfeig, de transposició i d'acompanyament. Posteriorment completa la seva formació amb Eliane Richepin, Marie-Françoise Bucquet i Claude Ballif a Paris, ciutat on resideix des del 1997. Titular del CA, és professora de piano del Conservatori municipal Jean-Philippe Rameau de Paris des del 2004. Collabora con a tutora de pedagogia del CNSMDP et del PSPBB des del 2015.

Si bé el repertori de finals del segle XIX i principis del XX ocupa un lloc predominant en la seva carrera, Ester Pineda manté un vincle compromès amb la música espanyola, que defensa intensament. Els seus quatre primers CD amb Mandala (distr. Harmonia Mundi), són un testimoni d'aquesta tasca i han estat tots acollits elogiosament per la premsa especialitzada. Apassionada per la música de cambra, ha enregistrat amb la violinista francesa Clara Bonaldi un doble CD dedicat a l'obra del compositor espanyol Antonio Ruiz-Pipó, així com la integral per a violí i piano de Joaquín Turina.

El seu últim CD dedicat a Frédéric Chopin i Enric Granados, ha estat publicat en 2011 pel segell suïs GALLO. En 2012, un segon disc amb aquest segell presenta un dels seus compositors de predileccio, el catalá Frederic Mompou. La pianista ens presenta un retrat que reflecteix a la perfecció el seu temprament apassionat i generos. A més, Ester Pineda ha participat en emissions radiofòniques a Catalunya Ràdio i Ràdio 4 a Espanya, a Radio France i Radio France Internationale a França, i a Classic FM al Regne Unit.