Premsa

El gest de la pianista és tant elegant com l’instrument i les melodies qui s’en desprenen. La màgia del piano que canta sota els gestos precisos i savants d’Ester Pineda encisen tout l’auditori que no vol  sortir del seu somni.  »La música comença on s’acaba el poder de les paraules» dèia Wagner. Ester Pineda i el seu pianisme semblen la perfecte il.lustració d’aquesta citació. Simplement un moment de total bellesa.

jeudi 10 février 2011 - Vosges Matin

(…) “Tot i que, a excepció d'Alicia de Larrocha, es veuen pocs pianistes espanyols als escenaris internacionals, existeix una bona escola, propera a la francesa, que ha donat grans virtuosos, entre els quals avui podem citar, Maria Luisa Cantos, Ester Pineda, Joaquin Achúcarro i Josep Colom, entre altres.”

Piano 10 - Número especial de La Lettre du Musicien

(…) “Té caràcter i sensibilitat. I un so unctuòs, que és el dels grans pianistes. Les Noches en los Jardines de España que cantà de Falla no valien, aquella vetllada, la nit als bells jardins d'Ephrussi de Rotschild enriquida pels sons del piano d'Ester.”

André Pereygne - Nice Matin

(…) “Ester Pineda des de les primeres notes, sap fer-se seu un públic captivat per la finesa de la interpretació i pel seu domini pianístic.”

Jean Liscot - Le Dauphiné


(…) “Ester Pineda es revela com una pianista amb possibilitats davant d'un repertori gens fàcil, que requereix no tan sols una tècnica suficient sinó una disposició anímica molt especial. Així, per exemple, afronta amb dolçor la brevetat, la concentració expresiva de les Cançons i Danses de Frederic Mompou i no perd el sentit constructiu en aquesta mirada envers la natura, i mès enllá, que és la lisztiana Vall d'Obermann.”

Scherzo Magazine

(…) “Turina és un músic que hauriem de conèixer millor: la proximitat d’Albéniz i de Falla l’ha relegat injustament a l’ombra. L’enregistrement de Clara Bonaldi i d’Ester Pineda repara aquesta injustícia. Las obres son atractives i la interpretació, sense concessions, correspon al caràcter que requereix de la música de cambra. L’equilibri entre els instruments, primordial, ens aporta, junt amb el plaer de la descoberta, la sartisfacció que dona el traball realitzat per aquestes dues intèrprets que no cerquen brillar pel seu propi compte, sino servir, i servir com cal, la música de Turina. 

Jean ROY - Le Monde de la Musique

«L'obra de Turina troba en Clara Bonaldi i Ester Pineda, dues intèrprets sensibles per a l’art vibrant, càlid i subtil del compositor. Hem de felicitar i agraïr a l’editor el fet d’haver donat a conèixer als discófils la obra tan original d’un dels compositors mès destacats de la música espanyola que, l'ombra d’ Albéniz Granados i de Falla, ha parcialment eclipsat»

Piano, le magazine

(…)“Sens dubte compten, per tal de convèncer-nos, amb arguments de molt pes ; una eloqüència a vegades lírica, lúdica, altres vegades somniadora, severa (ens ofereixen toda la gamma de sentiments), domini instrumental, dicció perfecta»

Xavier REY - Classica répertoire